Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Dopisz się do listy!

Dołącz

Reklamy

Licznik odsłon


Gotowanie kulek proteinowych

2009-01-13

Wielu karpiarzy samodzielnie przygotowuje swoje kulki proteinowe. Przepisy są różne, ale wszystkie wymagają obgotowania utoczonych kulek we wrzącej wodzie. Ten etap ma duże znaczenie i dlatego warto zrobić to w przemyślany sposób.

Bardzo dobrze sprawdza się tu frytkownica. Woda w niej bardzo szybko dochodzi do temperatury wrzenia i utrzymuje ją – co ważne – przez cały czas gotowania. Frytkownica wyposażona jest  w kosz, do którego nie przywierają produkty spożywcze, a ułożone w nim kulki obgotowują się bardzo równomiernie. Po wypłynięciu kulek należy gotować je jeszcze około 3 minut, potem wyjąć z wody i studzić w durszlaku, a następnie suszyć w piekarniku z termoobiegiem.


Fot. archiwum

 

Słowa kluczowe: | karpiarstwo | kulki proteinowe |

Komentarze

nowsze
starsze
nowsze
starsze

Twój komentarz został dodany i oczekuje na moderację.

Prosimy o cierpliwość.

Dodaj komentarz

(nie jest podawany do publicznej wiadomości)

---- reklama ----
przynęty na klenie
http://www.AUTOdoc.PL Istnieje możliwość zakupu części zamiennych w niewiarygodnie niskich cenach tutaj